Lepota preobražaja

Lepota preobrazajaZima je eto otišla i okrenula mi leđa i pored moje naklonosti istoimenim radostima sa kojima sam se igrao ko ruka u rukavici i prerušila se u proleće uveravajući me da neće proći dugo vremena do nekog novog susreta. I stvarno, još nisam pogledom ni otpratio njeno odlazeće trtasto dupe a ona se već pojavila na vratima u haljini sa čipkom oko ključnih kostiju i zglobova šake, sandalama, i ispitivački podignutom obrvom. I dok sam je ja radoznalo posmatrao pitajući se šta će uraditi tako prerušena ona je već sela u fotelju, prekrstila noge, i noktima crvenim ko trešnje znalački kresnula upaljačem. I tako… sve do leta, dok zmija ne ispuzi iz košuljice i obavije me k`o neosedlanog konja između rascvetalih dudova, ili u jesen, dok me štiklom čizme ne zaustavi kao zreli kesten na nizbrdici koji će kao haljina niz njene butine skliznuti iz raspuknute ljuske lakiran sedefastim sjajem.

Lepota preobražaja. Odakle to prirodi? I kako je moguće da i posle svih nepogoda zadrži tu moć hraneći moje telo opojnim nektarom ne bi li opstao kao divlji poljski cvet koji se nudi da bude ubran za miršljavi jastuk njenog uzglavlja? Ma nek’ ide život, priroda je čudo. Na kraju svi završavamo pokošeni i sabijeni ko slama na nekom dušeku sve dok postoje svici koje će ona ko zvezde padalice hvatati svojim čipkanim šeširom.

2 thoughts on “Lepota preobražaja

  1. cijeli tekst je lijep, ali izdavajam dio samo za mustru: „I tako… sve do leta, dok zmija ne ispuzi iz košuljice i obavije me ko neosedlanog konja između rascvetalih dudova, ili u jesen, dok me štiklom čizme ne zaustavi ko zreli kesten na nizbrdici koji će ko haljina niz njene butine skliznuti iz raspuknute ljuske lakiran sedefastim sjajem.

    Lepota preobražaja. Odakle to prirodi?“

  2. Zdravo Poeto, Piksele, brate! 😊 💞 Ovoga puta Priroda se prišunjala u te i darovala ti dleto, moj Đepeto.

    Skidam svoj svlak, hitam u mrak, ukus mu je jak, prućila sam krak i dotakla mesečev zrak.

Komentar:

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.