Čarobno jutro

Carobno jutro

Kad sam otvorio oči video sam je kako sedi u spavaćici sa  slušalicama na ušima,  i kako s’ prekrštenim nogama ispod stola klati papuču na bosim nogama. Ovo je retkost pomislio sam. Na moje veliko iznenađenje nije me probudio zvuk usisivača.

Nije čula da sam ustao, ni da sam joj prišao. Okrenula se ka meni tek kad sam je oprezno poljubio u rame.

– Danas sam rešila da uživam – rekla je, ne skidajući slušalice.

Podigo’ sam palac u znak razumevanja i pantomimom objasnio da ću staviti kafu. Kimnula je glavom, a ja sam se, češkajući dupe, oteturao do kuhinje.

Dok sam čekao kafu gledao sam kroz prozor…

Došla je noseći torbicu iz koje je počela da vadi bočice sa lakom. Podigla je stopalo na stolicu i počela da lakira nokte. Ispod spavaćice provirila je gola butina i nazirale grudi. Napolju je padala kiša i sve je brujalo od predloga počev od izležavanja, nedeljnog ručka, pa do nagoveštaja koji me ispunjavalo radošću.

*

Iza njenih leđa, na zidu dnevne sobe ugledao sam vertikalnu crnu crtu. Ustao sam i pogledao… Od otvora u koji ulazi čunak, pa sve do poda, klizila je tanka i vlažna crna linija. Preko noći je došlo do kondezacije u dimnjaku.

Sve moje nade nestale su u trenu.

– Ženče…
Znam, rekla je, videla sam. Neću da se nerviram.
– Neću ni ja, odgovorio sam s’ olakšanjem.

*

Znao sam da tu mora biti nešto više od toga čim ne želi da joj tepih, zavese, i ormani budu “pod konac”. Pokupila je svoje bočice i krenula u sobu a ja sam omamljen talasanjem njenih guzova pošao za njom dok je na zidu iza nas ostala crta koja se kao nit na ženskoj čarapi spuštala od butine do gležnja.

2 thoughts on “Čarobno jutro

  1. Veoma… stvarno. Lep tekst. To je onaj osećaj zajedničkog života u miru i strasti, lepo opisan. A sve predivan osećaj lenjog jutra. Imam i odličnu pesmu uz taj osećaj 🙂

Komentar:

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.