Blok aut

Nisi ti zainteresovan za dijalog u kome se sluša i priča. Držiš monolog, vičeš, upadaš ljudima u reč, ulaziš im u lični prostor a nisu ni svestan da to radiš. Meni je dosta bezizražajnih ništarija kao što si ti, tvojih etiketiranja, ponižavanja i vređanja normalnog sveta koji je stalni predmet ismejavanja i povod tvojim otrcanim dosetkama. Mogu ti reći da ništa ne razumeš, mogu te nazvati raznim imenima, mogu biti čak i bezobrazan prema tebi, (ako mislim da je neophodno), ali ti si sebi dao toliku slobodu da si je pretvorio u ropstvo. Ti ne primećuješ a kamoli shvataš nečiju verbalnu opomenu, (a ona je opravdana jer je preventivno popravna). Sve što ti radiš i govoriš potpuno je izvan društvenih okvira, a jednim svojim delom i sa one strane pameti. Tvoja želja da misliš o sebi „koji sam ja sebi car“, budeš zanimljiv i zadobiješ poštovanje okoline prevazilazi svaku granicu. Ti  ne vidiš ni kad nasuprot tebe sedi neko ko ima potrebu za povlačenjem u sebe. Neko, kome je tuga i jača i veća od te potrebe a on sam žudi za trenutkom oslobođen okrutnosti koje ga u tom trenutku okružuju. Ne, ti i dalje, uporno, nastavljaš po svom. A onda, kad ti bude probijen oklop kojim si se ogradio, i kad doživiš šok u sudaru sa drugačijim moralnim načelima a nelagodnost tog otkrića u tebi izaziva čudan i neshvatljiv osećaj koji te nagriza iznutra i peče, onda se okrećeš nekom drugom. Pa gde baš mene nađe? Ja sam samo nemi posmatrać, ili kako me sam nazivaš – ćutolog. Hvala na predstavi. Upravo sam uštinuo deo tvoje stvarnosti i sa tim plenom se povlačim u svoj kreativni cirkus. Šta ću ti ja? Da bi bio još jedna tvoja žrtva jer tebi za dokazivanje nisu dovoljne činjenice? I sam si rekao da si za mene u romingu, i da su moje reči za tebe mnogo skupe. Izvini care! Evo ja ću svoja zapažanja ublažiti pisanjem… A što se tiče tvog nemira, tu ti ne mogu pomoći.

prim. aut.
Iz aplikacije „beleške“,
u mobilnom telefonu. Zapisano jednog sutona, u tuđini.

20 thoughts on “Blok aut

 1. Znači tačan je jedan od 25 znakova koji navodi Lagunin bukmarker – da povedeš računa sa kime ćeš biti u vezi, ako si pisac. U tvom slučaju se moramo čuvati da nas ne staviš u jedan od tvojih zapisa i ne osvetiš nam se. Ako ne budemo bili dobri.

 2. Нема дијалога пре искреног монолога.
  Само напред, Мајсторе! Ти си одувек био глас разума на блогосфери, чак и онда када си сведочио врло интимна лична стања.
  ПС. Растужио ме је претходни пост…

  • Stanimire, ja još uvek čekam da ti prođe taj odmor u WordPressu. Zna se ovde ko je glas razuma. Ja sam samo vodonoša, to jest drugi deo one poslovice… 🙂
   Pozdrav!
   P.S.
   Upoznao sam je, (kao i njenog sina), u Rumuniji, u kojoj smo proveli 6 meseci radeći u Leoniju. S` vremenom, postali smo najbolji prijatelji. Naprosto, nije bilo teme o kojoj nismo razgovarali. Kako je vreme prolazilo rekla mi je da bi volela da piše o nekim svojim utiscima i pitala me da li znam nešto o blogovima. Nekih mesec dana pre povratka za Srbiju, (kada smo pričali na tu temu), rekao sam joj da će kad stigne kući dobiti poruku sa linkom, i da ono što tamo pročita piše moja malenkost. „Nije valjda da imaš blog, a da mi to tek sada kažeš“, upitala me je. Rekao sam joj da imam. Tog istog dana otvorila je svoj blog, a ja sam već sutra, na poslu, na mobilnom telefonu, (bili smo različita smena), dobio poruku sa linkom njenog prvog posta Cirkus. Taj, i post Povratak, svedoče o atmosferi u Rumuniji. Jul je bio mesec povratka i rastanka. Od tada, čuli smo se telefonom dva puta mesečno. Sedmog januara pre podne čestitala mi je Božić. Istog dana u kasnim popodnevnim satima zazvonio mi je telefon i ja nisam mogao da poverujem u ono što sam čuo.

Komentar:

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.