Školjka, jež, i tako…

Isplivila je ispred mene u dvodelnom kupaćem kostimu, i tu, pored mojih nogu prešla šakom preko svog trbuha, i naniže, stiskajući gaćice ne bi li ocedila suvišnu vodu. Niz butine joj se cedila tečnost, i dok sam je ja radoznalo posmatrao ona je već počela da se guzi ispred mog nosa tražeči nešto po torbi, ali ta moja potreba da upijem svaki detalj, ta moja vrućinom poremećena ravnoteža, (otežala od dremeža), probudila je u meni nagonski refleks da se u prirodi sve može… I kao da mi čita misli stavila je u činiju ko lopte oble plodove krupnog i crvenog paradajza. U trenu sam osetio kako mi se usne šire u smešak dok žudim za tim aromatičnim ukusom, i kako nestrpljiv jedva čekam da uhvatim tu sluzavu krišku i umočim prste u mlaku so.

Ooo ženče… priznajem ti da je život osmišljen malim koracima, da je rešenje tu oko nas, i da je potrebno učiniti mali napor i iskoračiti u taj i takav dan. I ko zna zašto je to dobro, i zašto mi je došlo da napišem ovaj post. Hteo sam valjda da uhvatim trenutak kao što je ovaj. Trenutak u kome prepoznajem dragocenost meni već odavno poznatog mesta… I gde se kupam, i gde školjke skupljam.

17 thoughts on “Školjka, jež, i tako…

  1. Da li se tu radi o nekoj vrsti kanibalizma, ili mi je nešto promaklo…?
    Ili… hmmm…crveni paradajz, školjke, sluz, voda…biće da se ipak radi o nekoj novoj vrsti vegetarianizma…
    Zbunjen sam sasvim…

  2. Просто да не поверујеш. Пре само пар минута мислила сам о томе како због трчања за новцем и решењима пропуштам све „мале тренутке радости“. И онда прочитам : „Trenutak u kome prepoznajem dragocenost meni već odavno poznatog mesta… “
    Лепо исказана непроценљивост малих тренутака.

Komentar:

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.